latinica  ћирилица
03/10/2019 |  14:20 ⇒ 16:44 | Autor: SRNA

Prvo sastanak kolegijuma oba doma, a potom sa Predsjedništvom BiH

Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH inicirao je danas održavanje zajedničke sjednice kolegijuma oba doma parlamenta BiH na kojoj bi bila razmotrana aktuelna politička situacija, te dinamika i modeli što bržeg formiranja svih nivoa vlasti, izjavio je danas predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić.
Denis Zvizdić - Foto: RTRS
Denis ZvizdićFoto: RTRS

Zvizdić očekuje da na toj zajedničkoj sjednici bude završen proces konstituisanja oba doma parlamenta BiH.

- Sa te zajedničke sjednice kolegijuma očekujemo da se uputi zajednički poziv Predsjedništvu BiH da se na nekoj od narednih sjednica priključe i članovi Predsjedništva koji su u ovom momentu ona instanca vlasti koja treba da imenuje kandidata za predsjedavajućeg Savjeta minstara - rekao je Zvizdić novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, to su dva koraka - prvo zajednička sjednica kolegijuma oba doma, a nakon toga zasjedanje i sa Predsjedništvom BiH ako na to pristanu.

- Sa zajedničke sjednice kolegijuma biće upućen poziv Predsjedništvu BiH - rekao je Zvizdić i dodao da je dijalog najbolji način da se dođe do kvalitetnih rješenja koji zadovoljavaju sve političke opcije u BiH.

Zvizdić kaže da bi sastanak kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH trebalo da bude održan što prije te da bi najbolje bilo da budu pristni svi članovi kolegijuma.

Povezane vijesti:

Sjednica Savjeta ministara opet nije održana