latinica  ћирилица
03/10/2019 |  14:23 | Autor: SRNA

Pronađeni municija, droga i lažna dokumenta

Policija će protiv sedam lica sa područja Tuzlanskog kantona podnijeti nadležnom tužilaštvu izvještaj zbog sumnje da su počinila krivična djela posjedovanje droge, municije, falsifikovanje isprave i krađe.
Oružje, municija - Foto: SRNA
Oružje, municijaFoto: SRNA

Osumnjičena su lica čiji su inicijali N.H. /32/ iz Tuzle, B.U. /23/ iz Lukavca, T.N. /60/ iz Gradačca, M.O. /46/ iz Srebrenika, M.S. /36/ iz Kladnja, te S.H. /31/ i žena T.S. /30/ oboje iz Gračanice, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

U pretresima koji su izvršeni juče na šest lokacija u navedenim mjestima pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela - 14 metaka različitog kalibra, dvije kutije materije koja podsjeća na kanabis, nekoliko manjih pakovanja kanabisa i "spida", te dvije drbilice za drogu.

Pronađeni su i, između ostalog, dvije bočice kanabisovog ulja, 17 špriceva sa iglama, naprava za konzumiranje droge, dvije sjekire, više potvrda o prodaji bakra na otkupnim stanicama, kao i veća količina predmeta koji se dovode u vezu sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave, odnosno ugovori, polise osiguranja, pečati, profesionalne mašine za štampanje, alat za ukucavanje ID brojeva na vozilima.

Pretresi su izvršeni prema nalogu nadležnih opštinskih sudova, po prethodno sačinjenom operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera na sprečavanju, otkrivanju i identifikovanju izvršenja krivičnih djela.