latinica  ћирилица
03/10/2019 |  15:58 | Autor: RTRS

Talić: Višenamjenski objekat na Petrićevcu ulazi u narednu fazu gradnje

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić izjavio je danas nakon zasjedanja Skupštinskog kolegijuma da se nada će višenamjenski objekat na Petrićevcu biti završen do kraja iduće godine.
Zoran Talić - izjava za novinare - Foto: RTRS
Zoran Talić - izjava za novinareFoto: RTRS

Gradnja vrtića i mjesne zajednice u okviru višenamjenskog objekta na Petrićevcu, trebalo bi da počne uskoro, nakon što je ovih dana uspješno okončan tender za izbor izvođača radova.

- Drago mi je što će doći do realizacije tog kompletnog plana koji sam pokrenuo zajedno sa mještanima Petrićevca još prije šest godina. Drago mi je što je vlada Republike Srbije dodijelila oko 800.000 evra finansijskih sredstava gradu Banjaluci da izgradi takav objekat. Mještanima Petrićevca će itekako biti koristan takav objekat, kako za onu najmlađu populaciju kada je u pitanju vrtić, tako i za sve ostale stanovnike kako bi ostvarili uredno svoju primarnu zdravstvenu zaštitu - rekao je Talić.

Kako je planirano, novi vrtić namijenjen je za smještaj oko stotinu djece. Prema projektu, budući objekat dječijeg vrtića je približno kvadratne osnove sa prizemljem i spratom. Podijeljen je u dvije funkcionalne cjeline, prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine.

Kada je riječ o objektu mjesne zajednice, u njegovom prizemlju predviđena je multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

Grad Banja Luka je iz budžeta izdvojio 210.000 KM i izgradio ambulante porodične medicine u okviru ovog višenamjenskog objekta, a donacijom Republike Srbije biće građena preostala dva dijela – vrtić i mjesna zajednica.