X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
03/10/2019 |  16:07 ⇒ 16:14 | Izvor: SRNA

I Kozarevu zabranjen ulazak na Kosmet

Zamjeniku direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Dušanu Kozarevu danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Merdare uđe na Kosovo i Metohiju.
Dušan Kozarev (foto: www.mc.rs) -
Dušan Kozarev (foto: www.mc.rs)

Riječ je o drugoj protivpravnoj i antidemokratskoj zabrani koja je u jednom danu primijenjena prema predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kozarev se uputio u Prizren, gdje je trebalo da otvori pjesničke susrete "Lazar Vučković", u organizaciji Ustanove za novinsko-izdavačku djelatnost "Panorama-Јedinstvo", saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju je istaknuto da zabrana Kozarevu nije samo čin političkog nasilja, već i direktni napad na pravo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da slobodno njeguje svoj identitet i kulturu.

- Ovakav aparthejd nije viđen u savremenoj Evropi i pozivamo međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava da se probude i reaguju na brutalne izlive mržnje i šovinizma prema srpskom narodu koji proteklih dana dolaze iz Prištine - navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije poručuju i da "albanski separatisti neće zabranama i političkim terorom slomiti duh srpskog jedinstva i otpora na Kosovu i Metohiji i istisnuti Srbiju iz njene južne pokrajine".

Ranije danas pomoćniku direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zaduženom za zaštitu kulturne baštine Dušanu Јovoviću nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Јarinje uđe na Kosmet.