X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
03/10/2019 |  16:53 ⇒ 19:59 | Izvor: Večernje novosti

Hrvatski graničari nisu pustili beogradske đake; Pečat udaren u pogrešnom uglu!

Učenici Devete beogradske gimnazije proveli su pet sati na hrvatskoj granici, jer hrvatski pogranični organi nisu htjeli da puste autobus zbog navodno neispravne dokumentacije.
Hrvatska granica - Foto: TANЈUG
Hrvatska granicaFoto: TANЈUG

Razlog zbog kojeg učenici Devete beogradske gimnazije nisu danas mogli da pređu granicu sa Hrvatskom je pečat koji je na dokumentaciju autobusa udaren u desnom, umjesto u lijevom uglu, navodi autoprevoznik "Јadran Lajn" iz Novog Sada koji je zadužen za prevoz učenika.

Učenici iz Beograda su krenuli na ekskurziju u Sloveniju, ali su čekali na graničnom prelazu kod Šida od 7 do 12 časova, jer hrvatski graničari nisu htjeli da propuste jedan od tri autobusa, navodno zbog neispravne dokumentacije.

- Ovim poslom se bavimo skoro 15 godina i do sada nam se nešto slično nije dogodilo. Autobus posjeduje svu važeću dokumentaciju i bez ikakvih problema je završio graničnu proceduru na graničnom prelazu sa Mađarskom - pričaju za Novosti nadležni iz novosadskog prevoznika.

U želji da učenicima ne propadne ekskurzija, uprava škole je odlučila da "sporni" autobus do Slovenije ode preko Mađarske.

- Bilo je ili da se svi vratimo ili da idemo dužim putem. Odlučili smo se za put preko Mađarske, gdje je isti autobus sa navodno spornom papirologijom prešao granicu bez problema - rekla je Tatjana Šuković, direktorka gimnazije.

Ona je dodala da su trenutno na putu kroz Mađarsku, te da bi večeras trebalo da stignu na odredište.