latinica  ћирилица
03/10/2019 |  19:23 | Autor: SRNA

Brnabić: Značajna predstojeća posjeta Medvedeva

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo kontinuitetom susreta na visokom i najvišem nivou između Srbije i Rusije, što je odraz bliskih i prijateljskih odnosa dvije zemlje, te ukazala da je u tom smislu naročito značajna predstojeća posjeta Srbiji ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.
Ana Brnabić, predsjednica Vlade Srbije - Foto: RTRS
Ana Brnabić, predsjednica Vlade SrbijeFoto: RTRS

Brnabićeva je ovo rekla na susretu sa delegacijom Hanti-Mansijske autonomne oblasti Јurge Ruske Federacije, koju je predvodila gubernator Natalija Komarova, na kojem je bilo riječi o daljem razvoju bilateralne saradnje.

Brnabićeva je istakla da je ovaj susret još jedna prilika da se razgovara o aktuelnim pitanjima u oblasti bilateralne saradnje sa Hanti-Mancijskim administrativnim okrugom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Komarova je upoznala premijera Srbije sa dostignućima i razvojnim planovima oblasti Јurge u svim značajnim segmentima društva i uputila poziv Srbiji da bude predstavljena na budućim međunarodnim konferencijama u oblasti IT-a i filmske industrije.

Sagovornice su se saglasile da postoje odlični uslovi za jačanje saradnje u oblasti ekonomije, energetike, IT i kulture, konstatujući da bi razmjena privrednih delegacija značajno doprinela njenom jačanju.