latinica  ћирилица
03/10/2019 |  22:05 ⇒ 22:08 | Autor: SRNA

Čubrilović: Moramo da radimo i gledamo u budućnost

Predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću večeras je U Novom Sadu uručeno prestižno regionalno priznanje "Dunavski cvet".
Čubriloviću uručen "Dunavski cvet" - Foto: SRNA
Čubriloviću uručen "Dunavski cvet"Foto: SRNA

Čubrilović je priznanje dobio za "nesebičan angažman u povezivanju ljudi, ideja i tržišta u regionu", što je, kako je istaknuto u obrazloženju tog priznanja, "noseća poruka Dunavske strategije, kao dokumenta ekonomskog i društvenog razvoja zemalja Podunavlja".

Nagrada je uručena u sklopu osmog Dunavskog biznis foruma, koji je u toku u Novom Sadu.

Prije početka ceremonije uručivanja nagrade, Čubrilović je poručio državama u regionu da treba da učine korak unazad kako bi se došlo do rješenja koja će danas zadovoljiti potrebe svih.

- Јa se iskreno nadam da se tim putem krećemo upravo na skupovima kakav je Dunavski biznis forum. Podunavske zemlje, sve koje su bile na Forumu, a i one koje nisu, moraju krenuti unazad da bi stigle do rješenja koja su danas dobra za sve njih. Uz to, moramo da radimo i gledamo u budućnost, pomalo zapostavljajući trenutne svoje obaveze, pa čak i one emotivne prirode - rekao je Čubrilović.

On je zahvalio organizatorima Foruma za dodijeljeno priznanje.

- Ljudi koji razmišljaju, kakve nagrade i kome dodijeliti očigledno su prepoznali ono što sam tokom svoje karijere radio, a to je uvezivanje ljudi, regiona, firmi, privrednih subjekata. Prepoznavao sam desetinama godina, šta znači pomoć sportu i kulturi i davao sam se tim oblastima nesebično. Nagrada "Dunavski cvet" jeste priznanje za ono što sam radio, ali ja istim putem nastavljam i dalje - naglasio je Čubrilović.

Nagradu "Dunavski cvet" dobili su i Martin Bratanič iz organizacije Dunavskog biznis foruma, generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica, predsjednik Skupštine Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić, generalni direktor Hemofarma Ronald Celinger, Slavica Stanković iz banjalučke firme Integra i Sanja Vraneš, direktor Instituta "Mihajlo Pupin".