latinica  ћирилица
04/10/2019 |  08:36 | Autor: RTS

Poraz Zvezde u Atini (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom kolu Evrolige od ekipe Panatinaikosa u Atini sa 87:82.

Crvena zvezda je novu sezonu u Evroligi započela porazom u "Oaka areni" od ekipe Panatinaikosa.

Srpska ekipa odlično je ušla u meč, sa dosta energije, pogotovo u odbrani, pa je rezultat sredinom prve četvrtine iznosio 17:8 u korist Zvezde.

Ipak, uslijedio je period u kojem se Zvezda mučila u napadu, što je domaćin iskoristio, napravio veliku seriju i uspio da se potpuno rezultatski vrati u meč.

Serija sa kraja prve, nastavila se u i u drugoj četvrtini, pa je Panatinaikos preuzeo vođstvo.

Ogromnih problema Crvena zvezda je imala sa faulovima na centarskoj liniji, pošto je Majkl Odžo zaradio pet ličnih greški za osam minuta provedenih na parketu, a potom je u nevolju ušao i DŽejms Gist, koji je napravio četvrtu ličnu grešku sredinom treće četvrtine.

"Zeleni" su znali to da iskoriste, pa su "ugurali" Zvezdu pod koš i koristili to što se Zvezdina defanzivna strategija raspala.

Krajem treće četvrtine Panatinakos je poveo sa najvećih 12 poena.

Ipak, Zvezda se nije predavala do posljednjeg sudijskog zvižduka. Izabranici Milana Tomića su uspjeli da pronađu napadački ritam i da smanje deficit prvo na osam, potom na šest, a na kraju i na četiri poena, ali je rival iskusno uspio da troši vrijeme i uđe u penal završnicu, koju je rutinski odradio.

Najefikasniji u pobjedi bili su Kalates sa 21 i Tomas sa 18 poena, dok su se u redovima Zvezde istakli Gist sa 22, kao i Perperoglu i Beron sa po 15 poena. 

Naredni meč Zvezda igra 10. oktobra, protiv Fenerbahčea u Beogradu.