latinica  ћирилица
04/10/2019 |  15:26 ⇒ 18:24 | Autor: ATV

Lukač: Imamo informacije o pokušaju pritiska na direktora Granične policije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je za ATV da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora granične policije Zorana Galića, od strane Denisa Zvizdića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića.
Dragan Lukač - Foto: SRNA
Dragan LukačFoto: SRNA

- Pritisak je bio da se na osnovu nekog pravilnika koji je Mektić sam donio dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni sa njihove strane - dodaje Lukač.

Lukač ističe da dugo poznaje Galića i da je siguran da takvim pritiscima neće podleći.

- Prema informacijama koje imamo, on je takva uvjeravanja i dao, da neće provoditi nikakve protivazkonite radnje. Mislim da je pitanje za Mektića i Šarovića, zašto rade na štetu Republike Srpske - naveo je Lukač.

Dodaje i da MUP Republike Srpske neće tražiti da učestvuje u zaštiti Federalne ili kantonalne granice, jer oni imaju svoju policiju koja je nadležna za te aktivnosti.

- Mi imamo potpisan sporazum sa Graničnom policijom BiH i više od godinu dana pripadnici MUP-a Republike Srpske su prisutni u zajedničkim patrolama, zajedno sa graničnom policijom na kontroli istočne granice koja jeste dio Republike Srpske - zaključuje Lukač.