latinica  ћирилица
04/10/2019 |  17:39 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Susret Milorada Dodika sa Ivanom Stoilkovićem

Predsjednik Demokratske Partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković na poziv rukovodstva Republike Srpske boravi danas i sutra u Banjaluci.
Milorad Dodik -
Milorad Dodik

Stoilković je izjavio da je danas imao priliku da ostvari nekoliko izuzetno važnih razgovora sa najznačajnijim pretstavnicima našeg naroda na kojima su razmijenili informacije o aktuelnoj političkoj situaciji, aktivnostima, događajima, problemima i svemu onome što pomaže i opterećuje položaj srpskog naroda u cjelini.

- Ovakvi susreti skoro uvijek imaju pozitivan odraz i kvalitetan uticaj na srpsko nacionalno biće u Makedoniji i podsticaj na borbu za ostvarivanje prava našeg naroda i svakako jačanje osjećaja nacionalne pripadnosti što će nam biti neophodno u pripremama oko eventualnog održavanja popisa stanovništva koji svakako slijedi iduće ili neke druge godine - rekao je Stoilković.

Posebno je, kako je naglasio, u razgovoru sa članom Predsjedništva Miloradom Dodikom istaknuta potreba ostvarivanja jedinstva srpskog naroda i puna solidarnost i saradnja sa maticom Srbijom i obezbjeđivanje prisustva matične države u svakom obliku i formi, a pogotovo, kaže, sada kada se odigravaju aktivnosti koje mogu na duge staze imati direktan uticaj na položaj srpskog naroda.

- Našoj drugoj matici, Republici Srpskoj poželio sam političku stabilnost i ekonomski napredak, a predsjedniku Dodiku ličnu sreću u narednom periodu, posebno u hrabrom i odlučnom vođenju našeg naroda i Republike Srpske - dodao je Stoilković.