latinica  ћирилица
04/10/2019 |  18:00 ⇒ 18:01 | Autor: SRNA

Pavlović: Okupljanje radnika politički instruisano

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da skupštinska većina smatra da radnici Doma zdravlja Prijedor i Dječijeg vrtića "Radost" odlično obavljaju svoj posao, a da je okupljanje radnika ispred skupštinske sale politički instruisano od "pojedinaca iz kafane".
Prijedor: Skupština grada - Foto: RTRS
Prijedor: Skupština gradaFoto: RTRS

- Cilj jučerašnjeg instruisanog okupljanja je zaštita svojih političkih kadrova preko leđa radnika - rekao je Pavlović na zajedničkoj konferenciji za novinare više odbornika u Prijedoru.

On je naveo da su pojedini odbornici na jučerašnjem zasjedanju lokalne skupštine pokušali stvoriti sliku da skupštinska većina ima nešto protiv zaposlenih u ustanovama čiji su direktori juče smijenjeni, koji su se okupili ispred zgrade gradske uprave da protestuju protiv smjena.

- To apsolutno nije istina - rekao je Pavlović, sa kojim su na konferenciji za novinare bili i predstavnik PDP-a i dva samostalna odbornika.

Pavlović je dodao da su istog stava i Klub odbornika SDA, odbornik DF i dio odbornika SDS, ali da nisu mogli prisustvovati konferencije za medije zbog privatnih obaveza.

- Skupštinska većina nije zadovoljna radom ovih direktora i donijela je takvu odluku. Svi naši građani moraju shvatiti da su promjene u našem gradu počele i da tek dolaze - poručio je Pavlović.

Samostalni odbornik Ranko Kolar rekao je da statuti javnih preduzeća i ustanova čiji osnivač je grad nisu u skladu sa Zakonom o upravi i lokalnoj samoupravi, nego su u skladu sa potrebama direktora tih preduzeća i ustanova.

- Mi smo već podnijeli inicijativu za promjenu skupštinskih odluka što se tiče Zavoda za izgradnju grada. Veoma brzo ćemo podnijeti inicijativu za izmjenu odluka za akcionarska društva i za zatvorena - rekao je Kolar.

Odbornik PDP-a Dalibor Grabež rekao je da Komisija za izbor i imenovanje, čiji je on predsjednik, odluke o imenovanju vršilaca dužnosti direktora donosi na prijedlog Skupštine, a ne gradonačelnika, kako tvrdi druga strana, te da je sve u vezi sa imenovanjima i razrješenjima na jučerašnjoj sjednici urađeno u skladu sa zakonom.

Samostalni odbornik Duško Miletić rekao je da ne stoje izjave DNS-a i gradonačelnika Prijedora da skupštinska većina radi protiv zaposlenih u javnim ustanovama čiji su direktori juče smijenjeni.

- Ne slažem se s tim navodima. Јa imam samo pohvale za te radnike - dodao je Miletić.

Na jučerašnjoj sjednici smijenjeni su direktori Doma zdravlja Prijedor i Dječijeg vrtića "Radost" Slavica Popović i Gordana Јekić, obje kadrovi DNS-a, a za vršioce dužnosti imenovane Milica Marjanović na prijedlog SNSD-a i Bojana Kos na prijedlog Kluba samostalnih odbornika koji čine četvorica odbornika koja su istupila iz DNS-a, čiji član je bila i novoimenovana direktorka.