latinica  ћирилица
04/10/2019 |  18:21 ⇒ 20:12 | Autor: SRNA

Dvojica Albanaca napala gimnazijalce iz Prokuplja

Najmanje dva gimnazijalca iz Prokuplja povrijeđena su u tuči koja se desila pod još nerazjašnjenim okolnostima kada su ih tokom ekskurzije u Italiji navodno napala dvojica Albanaca, nakon čega im je pružena pomoć u lokalnoj italijanskoj bolnici, javio je portal Јužne vesti.
Prokupačka Gimnazija (foto: juznevesti.com / Lj. M.) -
Prokupačka Gimnazija (foto: juznevesti.com / Lj. M.)

Njihov povratak iz Italije, gdje su na sedmodnevnoj ekskurziji, očekuje se 6. oktobra, kada će se znati i više detalja o incidentu.

Načelnik Školske uprave za Nišavski i Toplički okrug Dragan Gejo rekao je da je telefonom razgovarao sa direktorom Gimnazije Dragoslavom Minićem, vođom, puta, koji je rekao da su đaci sada potpuno bezbjedni.

Gejo je naveo da je od Minića saznao da su im, dok su šetali gradom predviđenom rutom u večernjim časovima, dva mlađa Albanca sa italijanskim pasošem pritrčala otpozadi i udarila dva dječaka iz grupe pesnicom po glavi, a nakon toga pobjegli.

- Јedan učenik je dobio manju povredu po glavi, a drugi posjekotinu na usnama i nosu. Oni su nakon pregleda u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi pušteni i ekskurzija se nastavlja - rekao jer Gejo.

On je dodao da je incident snimljen video-nadzorom i da su italijanski karabinjeri ubrzo nakon toga identifikovali i uhvatili dvojicu napadača.

Roditelji đaka na ekskurziji, koji su i obavijestili novinare o ovom incidentu, kažu da su zabrinuti i da su u svakodnevnom kontaktu sa djecom, a da trenutno imaju kontradiktorne informacije kako se u stvari desio incident, te da ih niko iz škole zvanično nije obavijestio o tome.

Na ekskurziji u Italiji boravi 99 učenika prokupačke Gimnazije.