latinica  ћирилица
04/10/2019 |  21:49 ⇒ 22:05 | Autor: Agencije

Partizan proslavio 74. rođendan (FOTO)

ЈSD Partizan proslavilo je 74. rođendan u SC Teleoptik dodjeljivanjem nagrada najboljim pojedincima i ekipama.
Nagrade najboljim partizanovcima (foto: N. Paraušić) -
Nagrade najboljim partizanovcima (foto: N. Paraušić)

Nagrade najuspješnim dodjelio je predsjednik Partizana Milorad Vučelić, koji se zahvalio fudbalskom i košarkaškom klubu na pobjedama protiv Astane i Venecije, rekavši da su to neposredni darovi za 74. rođendan.

- Prije 74. godine partizanski narodno-oslodobilački i antifašistički generali su osnovali fudbalski klub i sportsko društvo Partizan. Oni si nakon svoje veličanstvene pobjede s takvim neprijateljem kao što je bio fašizam, našli za shodno da u prvim svojim trenucima predaha osnuju sportsko društvo. Partizan je u ovih 74 godine prožet pobjedama na našim i međunarodnim takmičenjima. I onda kada klonemo i klecnemo mi u pomoć pozovemo 30.000 dječaka i djevojčica koji su zalog za buduće pobjede. Tudimo se da budemo dostojni pobjeda, a u poraz da čestitamo protivniku. Živio Partizana i napred Partizan - rekao je Vučelić na obraćanju u SC Teleopik.

Milorad Vučelić (Foto: FK Partizan)

Najuspješniji seniorski sportista crno-bijelih je rvač Aleksa Erski, dok je za najbolju sportstkinju izabrana strelkinja Andrea Arsović.

Nagrada za najuspješniju mušku seniorsku ekipu dodjeljena je kuglaškom klubu, dok najbolja ženska ekipa dolazi iz kluba dizača tegova.

Nagrada "Milan Gale Muškatirović" dodjeljena je rukometašu Ivanu Mićiću.

Najuspješniji trener Nebojša Јovanović iz Biciklističkog kluba crno-bijelih.