latinica  ћирилица
04/10/2019 |  22:51 ⇒ 22:51 | Autor: B92

Kancelarija za KiM: Maltretiranjem novinara ne može se sakriti istina o političkom teroru

Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je da se privođenjem i maltretiranjem srpskih novinara ne može sakriti istina o političkom teroru nad srpskim narodom.
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM) -
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM)

Iz kancelarije podsjećaju da su novinari Radio Beograda u petak bez razloga privedeni u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a novinari Pinka, kao i ekipa Tanjuga prije njih, satima su zadržavani na administrativnom prelazu Јarinje.

Kako navode, privremene institucije samouprave u Priština "treniranjem sile" prema srpskim novinarima javno iskazuju svoj "antidemokratski" i "šovinistički karakter", ali i namjeru da Srbe na Kosovu i Metohiji stave pod stakleno zvono i izlože ih informativnoj blokadi.

- Tako nešto je, naravno, nemoguće u 21. vjeku, ali Priština, bez obzira na tu činjenicu, u nezadrživom talasu mržnje i nasilja čini sve da getoizira čitav srpski narod - navode iz kancelarije.

U saopštenju se dodaje da Priština ima još jedan, možda i najvažniji motiv, a to je da se serijom incidenata srpski narod zaplaši da bi bila umanjena izlaznost, a time i broj glasova za Srpsku listu.