latinica  ћирилица
06/10/2019 |  14:07 ⇒ 14:18 | Autor: SRNA

Đajić časti bebe rođene 4. oktobra

Devet beba rođenih 4. oktobra u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci primaće narednih godinu dana po 100 KM od predsjednika Fondacije "Djeca nam se rađala" Vlade Đajića.
Vlado Đajić - Foto: RTRS
Vlado ĐajićFoto: RTRS

Đajić je ova sredstva obezbijedio odricanjem od poslaničkog dodatka koji ostvaruje u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a akciju je organizovao povodom svog rođendana, saopšteno je iz Fondacije.

On ističe da je na ovaj način želio da skrene pažnju javnosti na značaj povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

- Ako bi pola stanovnika Srpske na svoj rođendan odvojilo samo po 10 KM za natalitet, to je oko pet miliona KM, a ako bi svi radnici u Srpskoj, kojih ima oko 250.000, odvojilo po 10 KM mjesečno za povećanje nataliteta to bi bilo skoro 30 miliona KM godišnje - naveo je Đajić.

Ako bi se ta sredstva usmjerila na stimulisanje rađanja, kaže Đajić, Republika Srpska sigurno bi bila vodeća po stopi nataliteta u regionu.

Iz Fondacije su naveli da je sutra u 12.00 časova predviđena posjeta bebama i izjave za medije u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kluiničkog centra Republike Srpske.

Iz Fondacije "Djeca nam se rađala" pozvali su sve građane da se pridruže njihovom radu i pozivom na broj 1432, koji je aktivan do kraja godine, doniraju sredstva za rad ove fondacije i akcije koje će uskoro uslijediti.