latinica  ћирилица
06/10/2019 |  18:22 | Autor: RTS

Marin u posljednjoj sekundi donio pobjedu Zvezdi!

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Napredak u Kruševcu rezultatom 1:0, u utakmici 11. kola Superlige Srbije. Pobjedonosni pogodak za aktuelnog šampion postigao je Marko Marin iz slobodnog udarca u 97. minutu.

Zvezda je sve vrijeme napadala, imala mnogo više prilika, u dva navrata pogađala okvir gola, ali je do pobjede stigla udarcem Nijemca u posljednjem napadu.

Vulić je oboren na nekih 18 metara od gola, Marin je iznenadio golmana Marka Miloševića i pogodio donji lijevi ugao.

Početak utakmice na stadionu "Pod Bagdalom" obilježili su prekidi zbog povreda Ričmonda Boaćija i Bena, da bi potom Zvezda preuzela inicijativu i držala loptu u nogama.

U prvih dvadesetak minuta nije bilo previše uzbuđenja, domaći sastav se opredijelio za čuvanje sopstvenog gola i tek nakon pola sata viđene su prave šanse.

Ekipa Vladana Milojevića je stezala obruč oko kaznenog prostora, redom su promašivali Mateo Garsija, Nemanja Milunović i Marko Marin, ali je čuvar mreže Napretka bio prva figura utakmice.

Sačuvao je gol u nekoliko navrata i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Očekivano, igrači u plavim dresovima krenuli su još ofanzivnije i odmah počeli da ređaju prilike.

Rezervista Milan Pavkov je pogodio prečku, Njegoš Petrović sa distance zatresao stativu, da bi u 77. minutu El Fardu Ben promašio jedanaesterac. Sudija Nikolić je poklonio penal gostima, iako je bilo očigledno da je napadač sa Komorskih ostrva inscenirao prekršaj.

Ben je preuzeo odgovornost, ali je veoma loše šutirao i poslao loptu preko prečke.

Činilo se da će se Milojevićevi igrači ispromašivati i ostati bez cijelog plijena u gostima, ali je u posljednjem napadu, na već opisan način, Marin pogodio iz slobodnjaka za trijumf Zvezde.

Crveno-bijeli su se vratili na prvo mjesto sa 27 bodova, dva više od drugoplasirane Vojvodine, dok je Napredak 11. sa 11 bodova.