latinica  ћирилица
06/10/2019 |  22:31 | Autor: RTS

Voždovac zaustavio Partizan

Fudbaleri Voždovca savladali su Partizan sa 2:1 u Humskoj u posljednjem meču sedmog kola Linglong superlige Srbije.

Partizan je napadao, Voždovac se branio. Gost je iskoristio svoju šansu iz jedanaesterca. U foto-finišu meča prvo je domaćin uspio da izjednači, da bi četiri minuta kasnije gost ponov postigao gol i odnio sva tri boda iz Humske. Nakon ovog kola crno-bijeli sa 23 boda zaostaju četiri za vodećom Crvenom zvezdom. Voždovac je sakupio 17 i nalazi se na sedmom mjestu. 

Partizan je od samog starta napao, ređale su se šanse pred golom Voždovca, ali je golman Ilić izlazio kao pobjednik. Uslijedio je prvi ozbiljniji napad gostiju, izigrana je odbrana crno-bijelih. Nemanja Nikolić je bio u duelu sa Stojkovićem i sudija je to okarakterisao kao najstrožu kaznu. Crno-bijeli su burno negodovali, sudija je ostao neumoljiv.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je upravo Nemanja Nikolić i tako donio svom timu prednost u 28. minutu.

Uslijedila su dva prekida igre zbog navijača Partizana. Prvo zbog bacanja baklji na teren. Potom i zbog uvredljivih skandiranja protiv predsjednika FSS Slaviše Kokeze i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Zbog toga je prvo poluvrijeme produženo za devet minuta.

Do odlaska na odmor crno-bijeli su imali još nekoliko izglednih prilika, ali golman Ilić je bio na visini zadatka.

Ista slika i u nastavku. Crno-bijeli su konstantno prijetili, Voždovac se grčevito branio i tražio novu šansu iz kontranapada. Umalo jedna takva prilika nije dovela do povećanja prdnisti, golman Stojković je uspio da sačuva svoj gol.

Stvorili su crno-bijeli još nekoliko šansi, ali večaras odlični golman Ilić je uspio da sačuva svoju mrežu.

Crno-bijeli do izjednačenja stižu u prvoj minuti nadoknade vremena. Fantastičan centartšut Natha sa desne strane, na suprotnoj je bio Pavlović i glavom smjestio loptu u mrežu Ilića.

Partizan je potom krenuo po sva tri boda, ali četiri minuta kasnije Voždovac je došao do kompletnog plijena. Napad gostiju, uslijedio je centaršut sa lijeve strane, Šehović loše prima loptu na sredini peterca, ona dolazi do Devića, kome nije bilo teško da zatrese mrežu.

Crno-bijeli nisu imali vremena za popravni pa je gost odnio sva tri boda iz Humske.