latinica  ћирилица
07/10/2019 |  09:26 | Autor: SRNA

Tramp: Pelosi možda odgovorna za izdaju

Predsjednik SAD Donald Tramp, suočen sa istragom koja može dovesti do njegovog opoziva, kritikovao je lidera demokrata u Kongresu Nensi Pelosi i rekao da je ona možda odgovorna za izdaju.

- Nensi Pelosi je znala za sve od mnogih laži Alana Šifa i za sve velike prevare počinjene nad Kongresom i američkim narodom - napisao je Tramp na Tviteru o predsjedniku Komisije za obavještajne poslove Predstavničkog doma Adamu Šifu.

Predsjednik SAD je oštro kritikovao Šifa zbog njegove karakterizacije Trampovog telefonsog razgovora sa ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim i rekao da je Šif pomogao u sastavljanju dojavljivačeve prijave, koja je u centru istrage.

Tramp nije predstavio dokaze za ovu tvrdnju.

Američki predsjednik je u telefonskom razgovoru 25. jula izvršio pritisak na Zelenskog da pokrene istragu o sinu bivšeg potpredsjednika SAD i aktuelnog kandidata demokrata za predsjedničku nominaciju DŽozefa Bajdena.

Demokrate smatraju da je to predstavlja zloupotrebu ovlaštenja.

Šif, kojeg je Pelosijeva odabrala da vodi istragu o opozivu, rekla je tokom saslušanja prošlog mjeseca da sažetak slučaja izgleda kao opis "istrage o klasičnom organizovanom kriminalu".

Tramp je više puta kritikovao Šifa zbog opisa njegovog telefonskog razgovora.

Portparol Šifove komisije priznao je prošle sedmice da se dojavljivač obratio ovom tijelu da bi dobio sugestije prije nego što je podnio prijavu povodom Trampovog pokušaja da od Ukrajine dobije istragu protiv Bajdenovih. Nema dokaza da su Šif ili članovi komisije pomagali u sastavljanju prijave.

- Zbog ovoga je Nervozna Nensi kriva kao i Mali Adam Šif za velika krivična djela, prekršaje, čak i izadaju - napisao je Tramp.

On je dodao to znači da oni i svi koji su sarađivali sa njima moraju odmah biti opozvani.