latinica  ћирилица
07/10/2019 |  10:13 | Autor: SRNA

Gojković: Pokazano jedinstvo srpskog naroda

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je danas Srpskoj listi pobjedu u srpskim sredinama na vanrednim izborima na Kosovu i Metohiji, istakvši da je taj uspjeh pokazao jedinstvo srpskog naroda.
Maja Gojković - Foto: RTRS
Maja GojkovićFoto: RTRS

Gojkovićeva je zahvalila srpskom narodu na Kosmetu koji je, kako je ukazala, "pokazao odlučnost, čvrstinu i odgovornost u teškim okolnostima pritisaka".

- Nedvosmislena podrška srpskog naroda Srpskoj listi pokazuje i odlučnost da se u jedinstvu sa državom Srbijom zajedno radi na opstanku i zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji, čemu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rukovodstvo države Srbije potpuno posvećeno - dodala je ona, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Na osnovu obrađenih 95,88 odsto glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji Srpska lista osvojila je svih 10 rezervisanih poslaničkih mjesta u parlamentu, saopštila je Centralna izborna komisija.

Sa 47.633 glasa ili 6,21 odsto ukupnog broja Srpska lista je peta politička partija po snazi na Kosovu i Metohiji.

Najviše glasova na jučerašnjim izborima dobio je pokret "Samoopredjeljenje" 197.966 glasova ili 25,79 odsto, drugi je Demokratski savez Kosova sa 192.300 ili 25,05 odsto.