latinica  ћирилица
07/10/2019 |  10:25 | Autor: SRNA

Simić: Srpska lista biće protiv zakona koji su štetni za Srbe

Potpredsjednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da je osnovni cilj ove partije da se u novom prištinskom parlamentu usprotivi svakom zakonu, amandmanu i svim ostalim propisima koji su štetni po srpski narod na Kosovu i Metohiji.
Slavko Simić - Foto: TANЈUG
Slavko SimićFoto: TANЈUG

On je povodom toga što je Srpska lista osvojila deset zagarantovnih mandata na jučerašnjim izborima na Kosmetu, rekao da će Srpska lista preuzeti odgovornost da se bori sa problemima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Simić je naveo za Televiziju "Prva" da će Srpska lista sve odluke donositi u konsultacijama sa državnim vrhom Srbije i sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.

On je poručio da Srpska lista i njeni predstavnici nikada neće odustati od toga da se bore za prava Srba, za ravnopravnost, slobodu i njihovu budućnost na Kosovu i Metohiji.

Na osnovu obrađenih 95,88 odsto glasova, na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji Srpska lista osvojila je svih 10 rezervisanih poslaničkih mjesta u kosovskom parlamentu, saopštila je Centralna izborna komisija na osnovu prvih preliminarnih rezultata.