latinica  ћирилица
07/10/2019 |  12:24 | Autor: SRNA

Stevandić: I zakoni i rokovi u sjenci Izetbegovićevih shvatanja o BiH

Predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić izjavio je Srni da je tužno i deprimirajuće da su i zakoni i rokovi u sjenci shvatanja predsjednika SDA Bakira Izetbegovića kakvu BiH on hoće da pravi.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Svi smo taoci njegovog projekta, čak i vlast u Federaciji BiH. Nikad se nije desilo u zemlji koja hoće u EU i koja hoće standarde Unije, da bude talac ideja i projekcija jednog čovjeka - rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, ta ideja je nametnuta cijelom bošnjačkom narodu, a bošnjački narod umjesto da vidi gdje je problem, on se upućuje da targetira Republiku Srpsku, koja nema nikakve krivice za ovu blokadu.

Komentarišući činjenicu da je prošlo godinu dana od opštih izbora, a da još nije formirana vlasti ni na novou BiH, ni u FBiH, Stevandić je rekao da Republika Srpska hoće da sarađuje na principima Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH. 

- Naše je da dokažemo da nismo krivi ni za krizu, ni za neformiranje vlasti u BiH i da Republiku Srpsku sačuvamo u kondiciji, da može da donosi odluke u vlastitim kapacitetima - istakao je Stevandić.

U BiH su 7. oktobra prošle godine održani opšti izbori, a vlast na nivou BiH i FBiH još nije formirana.