latinica  ћирилица
07/10/2019 |  13:00 ⇒ 13:01 | Autor: Večernje novosti

Knežević iznio nove optužbe

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević optužio je Borisa Savića, predsjednika Višeg suda u Podgorici, da je i njemu Nenad Vujošević, sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva, kao i Ivici Stankoviću VDT-u, nosio novac za korupciju.
Duško Knežević (Foto: standard.co.me) -
Duško Knežević (Foto: standard.co.me)

On je na Istagramu naveo i da je Savić desna ruka Ivice Stankovića, i da mu je šef VDT-a, preko kurira Nenada Vujoševića, prenosio koja optužnica treba da bude potvrđena, a koga treba pustiti iz zatvora.

- Boris Savić i Nenad Vujošević su bili nerazdvojni, ja sam par puta prisustvovao kad su bili zajedno u hotelu Zija, drugi put u restoranu u Njegoševoj ulici. I znam da su vrlo bliski. Vujošević mi je rekao da on nosi od Stankovića poruke Saviću za optužnice koje treba da budu potvrđene. Vujošević je bio glavna veza između Stankovića i Savića, za one koje treba potvrditi u optužnici ili pustiti iz zatvora. Vujošević je nosio pare Saviću i Stankoviću direktno iz moje kuće, a nalog za pretres od prije par noći te iste kuće je potpisao predsjednik Višeg suda. Znam sve o Saviću i to ću da iznosim, znam njegovu čuvenu ljubavnicu Tijanu Ćoso, koja je članica stečajne mafije i znam da ga je, to mi je Neno Vujošević pričao, ANB snimio sa ljubavnicom. Taj trougao Tijana Ćoso, Blažo Јovanić i Boris Savić će izaći na vidjelo - poručio je Knežević, tvrdeći da nisu tačne spekulacije kako se navodno dogovorio oko arbitraže sa vrhom režima.

- Јer da sam se dogovorio ne bih krvavu hobotnicu tjerao do kraja - napisao je Knežević, ne krijući čuđenje zašto je istaraga "oko Volija i kokaina u Baru zataškana".

„-  svemu tome treba naći poslovne veze između Dragana Bokana i Ivice Stankovića. To su aktivni odnosi po pitanju nabavke kola i dobijanja privilegija. Sve to Bokan plaća i bavi se kriminalnim aktivnostima, a to je opasno. Da su meni našli dva grama droge objesili bi me na Blažovom mostu, a ne da mi kao njemu nađu kokain u kontejnerima. Sve će to doći na red, i taj isti Bokan nema miran san, on je Milov potrčko, ali će završiti tamo gdje treba - piše Knežević, upozoravajući da će i Brano Gvozdenović brzo doći pod udar pravde zbog reketiranja stranih investitora, pokrivanja Mila Đukanovića...

- Sve ćemo to gledati na snimcima koje ću da objavim, pa ćete da vidite kako sve to funkcioniše. Pred kongres DPS-a pustiću originalni snimak afere "Koverta" i Miga Stijepovića, da pomognem mladim lavovima kako da izaberu olinjalog lava Mila Đukanovića - napisao je Knežević.