latinica  ћирилица
07/10/2019 |  14:31 ⇒ 14:47 | Autor: SRNA

"Zajednički djelovati na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta"

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i predstavnici Zanatsko–preduzetničke komore saglasili su se da je saradnja Ministarstva i Komore preduslov za rješavanje problema poslovanja preduzetnika, te da će zajedno uz konstruktivne prijedloge, usmjeriti djelovanje na stvaranje boljeg poslovnog i privrednog ambijenta.
Vjekoslav Petričević i predstavnici Zanatsko-preduzetničke komore - Foto: SRNA
Vjekoslav Petričević i predstavnici Zanatsko-preduzetničke komoreFoto: SRNA

Na današnjem sastanku Petričevića i predstavnika Komore koje je predvodio predsjednik Komore Lazo Šešić, razgovarano je o mogućnosti poboljšanja upisne politike u srednjim školama koje imaju direktnu vezu sa poslovnom zajednicom.

Bilo je riječi i o opterećenjima raznim nametima na rad preduzetnika, te problemu u vezi sa ostvarivanjem prava na naknadu u vrijeme korištenja bolovanja samostalnih preduzetnika, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Petričević je rekao da je veoma važno što se saradnja nastavlja i da je od početka mandata opredijeljen da zastupa interese poslovne zajednice, te da će nastojati kontinuiranim radom da doprinese ostvarivanju njihovih ciljeva.

Nakon sastanka, Petričević je sa saradnicima posjetio pogon samostalnog preduzetnika "Mesnice kod Laze" u banjalučkom naselju Gornja Piskavica.