latinica  ћирилица
07/10/2019 |  15:07 ⇒ 15:19 | Autor: SRNA

Vlada Srpske u Brod za pet godina uložila 14,4 miliona KM

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je Vlada Srpske u opštinu Brod u proteklih pet godina uložila oko 14,4 miliona KM, kao i da podrška ovoj lokalnoj zajednici neće izostati ni u narednom periodu.
Opština Brod - Foto: RTRS
Opština BrodFoto: RTRS

- Vlada Republike Srpske ima dobru saradnju sa opštinom Brod - rekao je novinarima Pašalić, koji je danas prisustvovao svečanoj sjednici Skupštine opštine Brod povodom Dana oslobođenja u proteklom ratu, a na kojoj su uručena i opštinska priznanja.

On je istakao i sredstva Vlade Srbije u ovoj i prošloj godini u iznosu od 240.000 KM, koja su uložena u sanaciju školskih objekata, nabavku sanitetskog vozila.

Pašalić je naglasio da su važni projekti koji se realizuju upravo iz resora kojim rukovodi.

- Trenutno realizujemo veliki projekat rekonstrukcije savskog nasipa i rekonstrukcije kanala koji veže rijeku Savu i Ukrinu, i to u vrijednosti većoj od 2,5 miliona KM. Naredne godine krećemo sa rekonstrukcijom dvije crpne stanice koje su namijenjene da unutrašnje vode evakuišu prema rijeci Savi - naveo je Pašalić, koji je rukovodstvu opštine i stanovnicima Broda čestitao Dan oslobođenja.

Načelnik opštine Brod Ilija Јovičić rekao je da su u ovoj lokalnoj zajednici rekordna ulaganja i da je vrijednost investicija u ovoj godini dostigla iznos od 10 miliona KM.

Јovičić je najavio i rekonstrukciju Trga patrijarha Pavla, ističući da će postojeći spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske imati još dominantniji izgled.

Povelja počasni građanin pripala je poznatom fudbaleru i treneru Ljubomiru Petroviću, koji je rođen u brodskom selu Velika Brusnica, i pukovniku Miki Škoriću.

Dobitnik Povelje Pokrova Presvete Bogorodice je Milan Vidić iz Brusnice.

Sedmooktobarska povelja opštine Brod uručena je Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici i Vatrogasnoj jedinci Rafinerije nafte iz Broda.

Uručeno je i 13 zahvalnica.

Priznanja su uručili načelnik Јovičić i predsjednik lokalne skupštine Miloš Stanišić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i načelnici opština Modriča, Petrovo, Derventa, pukovnik Miko Škorić, delegacije pobratimskih opština Vranje i Rekovac, predstavnici lokalnih samouprava opština i gradova Irig, Šid, Sremska Mitrovica, kao i opštine Borovo u Hrvatskoj.