latinica  ћирилица
07/10/2019 |  16:10 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Poslanički dodatak bebema, motivacija za uspjeh akcije "Djeca nam se rađala"

Predsjednik Fondacije "Djeca nam se rađala" Vlado Đajić odrekao se poslaničkog dodatka i uručio po 100 maraka, za devet beba, rođenih na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srpske. Novcem od poslaničkog dodatka, bebe će darivati narednu godinu, ne bi li i druge motivisao da na taj način podstiču rađanje.

4. oktobar donio je radost Suzani Vujinović iz Laktaša. Rodila je sina Vladimira. Sreću riječima ne može da opiše.

- Mislim da je ovo jedno najljepše bogatstvo i sve mlade mame trebaju da stanu u red da se što više djece rađa u Republici Srpskoj - kaže majka Suzana Vujinović.

Ovo je mali gest, poručio je predsjednik Fondacije Vlado Đajić. Za mjesec i po, fondacija je, uvjeren je, i više nego opravdala svoje postojanje, jer su prepoznali najveći problem u Srpskoj, a to je niska stopa nataliteta.

- Ako bi se cijela nacija uključila, sigurno bi se prikupila ogromna sredstva koja bi omogućila da Srpska bude na prvom mjestu u regionu po broju rođene djece. To nam je cilj i nećemo od njega odustati - poručio je Vlado Đajić, predsjednik fondacije "Djeca nam se rađala":

Potpredsjednica Fondacije "Djeca nam se rađala" Gorica Dodik kaže da je ovo prvi konkretan korak. I na tome, kaže, neće stati.

- Imamo u planu još toga, imamo plan da uputimo inicijativu Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske da subvencioniše rađanje djece na selu i da prikupljamo na neki način podatke iz opština koliko djece je rođeno kako bi imali polaznu tačku da znamo koje su najnerazvijenije i gdje da bude početak našeg pomaganja - napominje Gorica Dodik, protpredsjednica fondacije "Djeca nam se rađala":

U akciju Fondacije "Djeca nam se rađala" mogu da se uključe i građani, i pozivom na broj 1432 doniraju marku za ovu humanu akciju.