latinica  ћирилица
07/10/2019 |  21:30 | Autor: SRNA

Pale: Otvoreni "Dani bugarskog filma"

Ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova otvorila je večeras na Palama "Dane bugarskog filma", a na početku ove trodnevne manifestacije prikazan je film "Žvaka" režisera Stanislava Todorova.
Miroslav Simović - Foto: SRNA
Miroslav SimovićFoto: SRNA

Cvetkova je istakla je da joj je drago što će publika na Palama narednih dana imati priliku da vidi bugarska filmska ostvarenja.

- To je dobra mogućnost da se svi upoznaju o dostignućima bugarske kinematografije. Vjerujem da je to još jedan korak ka boljem i uzajamnom razumijevanju - rekla je Cvetkova novinarima.

Napomenuvši da se prvi put održavaju "Dani bugarskog filma", direktor Kulturno-sportskog centra Pale Miroslav Simović zahvalio je Ambasadi Bugarske u BiH i njenim saradnicima na organizaciji ove manifestacije.

- Biće prikazana tri filma, a projekcije su besplatne za sve posjetioce. Ovom prilikom bih pozvao sve građane da posjete Kulturni centar i pogledaju filmove savremene bugarske kinematografije - rekao je Simović i dodao da se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna na Palama.

Podsjetivši da su nedavno održani "Dani kineskog filma u Srpskoj", Simović je rekao da je strategija Kulturno-sportskog centra Pale da se prikazuju savremene i premijerne projekcije stranih filmova.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da su ovakve manifestacije od velikog značaja za kulturni život, te pozvao sugrađane da naredna dva dana posjete Kulturni centar.

Za sutra, drugog dana manifestacije, predviđeno je prikazivanje filma "Svijet je veliki i spasenje je iza ugla" u kojem igra srpski glumac Predrag Manojlović, a za srijedu, 9. oktobra, filma "Majmun".

Filmovi su titlovani na srpski jezik, a projekcije počinju u 19.00 časova.