latinica  ћирилица
08/10/2019 |  08:29 ⇒ 11:40 | Autor: RTRS

Košarac: Potpuno pogubna politika SDA (FOTO)

U emisiji Aktuelno naše Televizije, bilo je riječi o neformiranju vlasti u BiH.

- Mi jesmo svjedoci činjenice da upravo na zajedničkom nivou Stranka demokratske akcije povlači ključne poteze, na način da se prije svega derogira Ustavni kapacitet Republike Srpske i značaj institucija Srpske u procesu donošenja odluka na zajedničkom nivou - rekao je Staša Košarac šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Naveo je da je to potpuno pogubna politika SDA i dodao da je potpuno jasna i činjenica da SDA u Predsjedništvu kontroliše dva člana.

- Ima potpunu političku i stranačku kontrolu nad Šefikom DŽaferovićem, kao i nad Željkom Komšićem, koji je na kraju krajeva i izabran bošnjačkim glasovima za člana Predsjedništva - naveo je Košarac.

Foto: RTRS

Istakao je da na taj način dolazi do blokade u Predsjedništvu, jer kako je naveo, neophodno je Predsjedništvo donese odluku o predsjedavajućem Savjeta ministara. Mislim da je upravo na tom političkom nivou uz vrlo jasnu politiku SDA i  zastoj.

- Upravo iz tog razloga nemamo danas konstituisane zajedničke organe. Ne poštuje se volja građana Republike Srpske - zaključio je Košarac.

Senad Bratić poslanik u NSRS i član Predsjedništva SDA naveo je gostujući u emisiji "Aktuelno" da su u ovom momentu baš dignute tenzije.

- Mislim da one nisu izraz želje da se formira vlast na nivou BiH nego naprotiv da se utvrde što više nekakvi politički rovovi - rekao je Bratić.