latinica  ћирилица
08/10/2019 |  08:31 ⇒ 17:40 | Autor: SRNA

Cvijanovićeva u Briselu sa Hanom i Danijelsonom

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović boraviće danas i sutra u Briselu gdje će se sastati sa visokim zvaničnicima EU, kao i sa predstavnicima samoupravnih regija u Evropi.
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Cvijanovićeva će danas u odvojenim susretima razgovarati sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Јohanesom Hanom i generalnim direktorom Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju EU Kristijanom Danijelsonom, najavljeno je iz Biroa predsjednika Republike Srpske za odnose sa javnošću.

U Evropskom parlamentu sastaće se i sa predsjedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, te predsjedavajućim poslaničke grupe "Identitet i demokratija" u Evropskom parlamentu Markom Zanijem.

Za danas je planiran i sastanak Cvijanovećeve sa predsjednikom slovačke regije Košice Rastislavom Trnkom.

Ta regija je ovogodišnji partner Republike Srpske u okviru manifestacije Evropska nedjelja regija i gradova, koja se ove sedmice održava u Briselu.

Drugog dana posjete Briselu, Cvijanovićeva će se sastati sa direktorom Odsjeka za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u okviru Evropske službe za spoljne poslove Angelinom Ajhorst.