X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
08/10/2019 |  11:51 ⇒ 16:11 | Izvor: SRNA

Rajčević: Srpska zainteresovana za moderne tehnologije (FOTO/VIDEO)

Ministar za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas da je Srpska zainteresovana za sva dešavanja na polju razvoja modernih tehnologija i inovacija, ocijenivši to kao politički prioritet Vlade.
Srđan Rajčević - Foto: RTRS
Srđan RajčevićFoto: RTRS

Rajčević, koji u Beogradu učestvuju na četvrtoj konferencija Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija, napomenuo je da će na tom skupu biti prikazano šta Kina radi na polju inovacija i modernih tehnologija.

- Moje prisustvo danas namijenjeno je tom cilju da vidimo šta to Kina ima da ponudi za saradnju i kako se Republika Srpska uklapa u taj cjelokupni projekat - rekao je Rajčević.

On je podsjetio da je Kina svjetska velesila u oblasti inovacija, tehno preduzetništva i primjene modernih tehnologija

- Imaćemo mogućnost da vidimo i pet-ge tehnologiju u praksi, kao i koji su modaliteti saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope - rekao je Rajčević.

Dvodnevna ministarska konferencija o inovacijama okupila je najrelevantnije predstavnike inovacionih ekosistema iz Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope.