latinica  ћирилица
08/10/2019 |  13:28 ⇒ 13:42 | Autor: SRNA

Pisci iz regiona na promociji "Priča iz komšiluka"

U Banjaluci je promovisana knjiga "Priče iz komšiluka tri" sa 38 priča autora iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, koja je nastala kao rezultat konkursa koji je i ove godine objavio portal Mondo uz podršku kompanije M:tel.
Promovisana knjiga "Priče iz komšiluka" - Foto: SRNA
Promovisana knjiga "Priče iz komšiluka"Foto: SRNA

Kompanija M:tel je saopštila da je konkurs "Priče iz komšiluka" izrastao u ozbiljan književni događaj godine, što dokazuje i podrška Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ovom projektu.

O pričama iz knjige govorili su članovi žirija - predsjednik Udruženja lektora Republike Srpske Aleksandra Savić, u ime kompanije M:tel profesor srpskog jezika i književnosti Sandra Stanić, te novinar portala Mondo Siniša Stanić.

Iz M:tela ističu da je ovogodišnji konkurs "Priče iz komšiluka" bio još uspješniji od prošlogodišnjeg, kada je riječ o pristiglim radovima kojih je bilo više od 160.

Prvu nagradu - štampanje i izdavanje autorske knjige osvojila je Nada Kaurin iz Zagreba za priču "Јel Fino? Јel da je?", dok je druga nagrada, tablet kompanije M:tel pripala Vanji Šušnjar Čanković za "Priču o dva konja".

Autori priča koje su objavljene u ovoj knjizi imali su priliku da pročitaju svoje radove na promociji ove knjige, a portal Mondo je za njih organizovao i književnu radionicu sa poznatim piscem Miljenkom Јergovićem.