latinica  ћирилица
08/10/2019 |  13:43 ⇒ 16:09 | Autor: SRNA

Otvorena novoizgrađena saobraćajnica u Šargovcu (FOTO)

U banjalučkom naselju Šargovac danas je zvanično puštena u saobraćaj novoizgrađena saobraćajnica u dužini od 900 metara, vrijedna milion KM.
Šargovac - Foto: RTRS
ŠargovacFoto: RTRS

Saobraćajnicu su presijecanjem vrpce u saobraćaj pustili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak.

Otvaranju saobraćajnice prisustvovali su ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, narodni poslanici, načelnici u Gradskoj upravi, kao i mnogobrojni građani.

Radojičić je u izjavi novinarima rekao da je saobraćajnica izgrađena u velikom investicionom ciiklusu "Banjaluka se gradi" u kojem se realizuje mnogo komunalnih i infrastrukturnih projekata.

- Izvođač je završio ovaj posao prije roka i saobraaćajnica je urađena vrlo kvalitetno - rekao je Radojičić i dodao da je urađena kompletna saobraćajnica koja uključuje oborinsku i fekalnu kanalizaciju, dva autobuska stajališta i rasvjetu.

On je ocijenio da će stanovnici naselja Šargovac sada iamti mnogo bolje uslove za život.

- U prvoj fazi se radi oko 900 metara moderne saobraćajnice, a plan je da se radovi nastave i naredne godine - rekao je Radojičić.

Radojičić je naglasio da je nedavno, sa istočne strane grada, završen čitav istočni bulevar, te da se i na zapadnoj strani radi Ulica kralja Aleksandra, kružna raskrsnica Isajije Mitrovića, kružna raskrsnica kod Reprovca, te da treba da počne izgradnja nove poprečne saobraćajnice Lauš-Paprikovac.

- Tako bi i ovi krajevi, koji su veoma naseljeni, dobili najbolje moguće poveznice i istovremeno bezbjedniji saobraćaj i za pješake i za motorna vozila - rekao je Radojičić.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske, koja je većim dijelom obezbijedila finanisiranje ovog projekta, dodavši da je dijelom projekat finansirao i grad.

Narodni poslanik Goran Selak rekao je da je izgradnja saobraćajnice u Šargovcu primjer uspješne saradnje gradskih vlasti sa republičkim institucijama i građanima, podsjećajući da je Gradski odbor Socijalističke partije uputio inicijativu Vladi Srpske da podrži realizaciju izgradnje dijela Šargovačke ulice.

Selak je ocijenio da će nova saobraćajnica umnogome doprinijeti poboljšanju kvaliteta života u naselju Šargovac.

On je zahvalio Gradskoj upravi, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, Vladi Srpske i predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, koji su podržali realizaciju ovog projekta.

- Radi udobnijeg života mještana Šargovca i same Banjaluke nadam se da ovo neće biti samo jedan od projekata, već da ćemo naredne godine nastaviti dalje da razvijamo naš Šargovac i našu Banjaluku - istakao je Selak.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković rekao je da je Šargovac u ovom trenutku jedna od najljepših banjalučkih mjesnih zajednica.

On je istakao da u ovoj mjesnoj zajednici do 2025. godine planiraju da prošire i izgrade saobraćajnicu koja će spajati mjesne zajednice Šargovac i Motike, kako bi mještani u gornjem dijelu naselja Šargovac imali dostojanstven život i mogli da koriste gradski prevoz.

Prema Radakovićevim riječima, u ovom naselju planiraju da naprave i izletište, ali i prve golf terene.

- Šargovac trenutno ima oko 8.000 stanovnika, ali ova saobraćajnica, kao i ona koju ćemo nastaviti da gradimo sljedeće godine, doprinijeće da ovdje živi mnogo više ljudi - ocijenio je Radaković.

Gradnja saobraćajnice u Šargovcu počela je u martu, a izgrađena je moderna saobraćajnica u dužini od 900 metara, širine šest metara, sa obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom, te autobuskim stajalištima.