latinica  ћирилица
08/10/2019 |  14:53 | Autor: TANЈUG

Salihu: Zvezda nema naše odobrenje da igra u Zvečanu

Fudbalski klub Crvena zvezda neće dobiti saglasnost Fudbalskog saveza Kosova da igra utakmicu protiv Trepče u Zvečanu u okviru Kupa Srbije, izjavio je generalni sekretar FFK Erold Salihu.

Salihu je rekao da je Zvezdi potrebna dozvola FFK jer se utakmica, kako je naglasio, odigrava na tuđoj teritoriji i da nije moguće da bude zvaničnog karaktera.

- U Srbiji će sigurno sada pitati zašto. Reći ću vrlo iskreno, nikada, čak ni u vrijeme Јugoslavije, od 1946. godine FS Kosova nije bio član FS Srbije, već je bio punopravni član Fudbalske federacije Јugoslavije. Znači, nikada nije bilo takmičenja na teritoriji Kosova - rekao je Salihu.

Kaže da se utakmica Trepče i Crvene zvezde kosi sa statutom FFK, UEFA i FIFA.

- Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvijek ćemo dozvoliti da dođu Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti. Fudbalska federacija Kosova nije policija da to spriječi. Obavijestili smo policiju, FIFA i UEFA - naveo je on.

Tvrdi da se "uvijek stvaraju vještački problemi u trenutku kada se pokušava zbližavanje dva naroda", te poboljšavaju  odnosi sa Fudbalskim savezom Srbije i ostalim savezima u regionu.

Utakmica između Trepče i Crvene zvezde zakazana je za sutra od 14 časova u Zvečanu.