latinica  ћирилица
08/10/2019 |  16:04 | Autor: RTRS

Sastanak Đokića i Dačića

Predsjednik Socijalističke Partije Petar Đokić, sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem.
Petar Đokić i Ivica Dačić - Foto: RTRS
Petar Đokić i Ivica DačićFoto: RTRS

Na sastanku dva predsjednika razgovaralo se o aktuelnim temama u Republici Srpskoj, Srbiji i regionu, kao i o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje i daljeg razvoja Srpske i Srbije.

Između ostalog, Đokić je iskoristio priliku da upozna Dačića sa zaključcima razgovora kojeg je imao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom na marginama nedavno završenog energetskog samita "Ruska energetska sedmica 2019." u Moskvi.

Na sastanku je konstatovano da su odnosi između Republike Srpske i Srbije, ali i  između dvije partije nikada bolji, te su najavili nastavak aktivnosti koje će dovesti do ujedinjenja dvije partije u budućnosti.

Đokić je istakao da je trajno opredjeljenje socijalista ekonomski i politički razvoj i osnaživanje naših zemalja i našeg naroda dok je Dačić zaključio da su ove dvije partije oduvijek radile i nastaviće da rade zajednički za Srpsku i Srbiju i za bolji život srpskog naroda sa obje strane Drine, te iskazao punu podršku u daljem djelovanju Socijalističke partije na čelu sa Petrom Đokićem.