latinica  ћирилица
08/10/2019 |  19:08 ⇒ 19:16 | Autor: B92

Švajnštajger rekao zbogom fudbalu (FOTO)

Bivši kapiten reprezentacije Njemačke Bastijan Švajnštajger završio je profesionalnu igračku karijeru.
Bastijan Švajnštajger (foto:  A. Dimitrijević / RAS Srbija) -
Bastijan Švajnštajger (foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija)

Bivši igrač Bajerna i Mančester junajteda, koji je u posljednje dvije godine igrao u MLS kao igrač Čikago Fajera, vijest je objavio na svom Tviter profilu.

- Dragi navijači, došao je čas. Završavam karijeru aktivnog igrača na kraju ove sezone. Želio bih da se zahvalim svima, Bajernu, Mančester junajtedu, Čikagu i reprezentaciji Njemačke. Učinili ste da sve ovo bude nezaboravno za mene. I naravno, želio bi bih da se zahvalim supruzi Ani Ivanović i mojoj porodici na podršci. Reći zbogom fudbalu kao aktivan igrač čini me pomalo nostalgičnim, ali radujem se novim izazovima koji su ispred mene i sa kojim ću se suočiti uskoro. Ostaću vjeran fudbalu. Hvala svima mnogo za sve lijepe zajedničke trenutke. Imaćete uvijek posebno mjesto u mom srcu. Vaš Basti - napisao je Švajnštajger.

On je za reprezentaciju Njemačke odigrao 121 utakmicu u periodu od 2004. do 2016 i bio je član tima koji je osvojio Svjetski kup u Brazilu 2014.

Za Bajern je odigrao 500 utakmica prije nego što je 2015. prešao u Mančster junajted, ali je epizoda na "Old Trafordu" bila kratkotrajna i neuspješna, pa je 2017. potpisao za Čikago fajer.

Postigao je gol već na debiju da bi tim u prvoj sezoni sa Švajnštajgerom stigao do trećeg mjesta.

- Basti je mnogo značio za naš klub. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ga kako igra. On je lider, veliki prijatelj svima u timu i generacijski igrač koji je postavio Čikago fajer na mapu svjetskog fudbala. U ime svih u klubu mogu samo da kažem, hvala ti Basti - izjavio je predsjednik Čikaga DŽo Mansueto.