latinica  ћирилица
08/10/2019 |  20:20 ⇒ 20:23 | Autor: TANЈUG

Erdogan završio posjetu Srbiji, Vučić ga ispratio (FOTO)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan završio je dvodnevnu posjetu Srbiji, a na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Erdogan i Vučić (foto: twitter.com/iletisim) -
Erdogan i Vučić (foto: twitter.com/iletisim)

- Izražavam iskreno zadovoljstvo zbog vaše ponovne posjete Srbiji i nadam se da ćete u budućnosti neuporedivo češće dolaziti u našu zemlju. Srećan put - napisao je Vučić na svom instagram nalogu "Budućnostsrbijeav", uz fotografiju sa aerodroma.

Prvog dana posjete, pored sastanka dvojice predsjednika, održana je sjednica Visokog savjeta za saradnju Srbije i Turske, a razmijenjeno je i potpisano devet sporazuma između dvije države.

      View this post on Instagram

"Izražavam iskreno zadovoljstvo zbog vaše ponovne posete Srbiji i nadam se da ćete u budućnosti neuporedivo češće dolaziti u našu zemlju. Srećan put!"

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 8, 2019 at 10:25am PDT

Održan je i Srpsko-turski poslovni forum na kome je učestvovalo više od 200 privrednika iz Turske, na kome je najavljena izgradnja industrijske zone kod Beograda sa 16 turskih kompanija.

Ranije je održan je trilateralni samit Srbija-Turska-BiH, na kojem su učestvovali i članovi Predsjedništva BiH, a lideri su zajednički položili i kamen temeljac za auto-put Beograd - Sarajevo.