latinica  ћирилица
08/10/2019 |  20:32 ⇒ 22:16 | Autor: SRNA

Višković: Pravoslavlje - snaga i budućnost srpskog naroda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je večeras u Beogradu da je pravoslavlje snaga i budućnost srpskog naroda.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

Višković, koji u Beogradu prisustvuje svečanoj akademiji povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve /SPC/, rekao je novinarima pred početak skupa da taj jubilej pokazuje koliko je star srpski narod i koliko je prisutan na ovim prostorima.

- To je samo potvrda da smo jedan od starijih naroda na prostoru Balkana i Evrope i da zaslužujemo svu pažnju koju treba da ima takav narod - dodao je on.

Prema njegovim riječima, pojedini narodi koji se danas na neki način stavljaju ispred srpskog ne mogu da se pohvale da iza sebe imaju 800 godina tradicije, vjere i kuluture.

- To je najbolji dokaz da srpski narod postoji ovdje, da će postojati i da će opstati. Mlađim generacijama ostavljamo u nasljeđe ono što su srpski narod i SPC baštinili 800 godina i nadamo se da će oni tako raditi poslije nas - rekao je Višković.

U Beogradu se večeras održava sečana akademija povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve /SPC/ pod nazivom "Zavet Svetog Save, kojoj prisustvuju najviši zvaničnici Srbije i Republike Srpske.