latinica  ћирилица
09/10/2019 |  11:22 ⇒ 11:23 | Autor: SRNA

Mektić potvrdio da u BiH stiže devet bivših pripadnika ID

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić potvrdio je za Srnu da će uskoro iz Sirije u BiH biti deportovano devet bivših pripadnika Islamske države koji su se borili za ovu terorističku organizaciju.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

- Državljani BiH biće iz Sirije prebačeni u BiH i realizacija tog projekta je u toku. Riječ je o licima za koje je BiH prethodno raspisala potjernicu i određen im je pritovor, tako da će nakon njihovog prihvata biti predati Tužilaštvu i Sudu BiH. Očekuje se da će sa njima biti i dijete od tri godine bez roditelja - istakao je Mektić.

On je naveo da je "sve utvrđeno", ali da ne želi da govori o datumu njihove deportacije.

U Agenciji za istrage i zaštitu BiH nisu željeli potvrditi ovu informaciju s ciljem, kako kažu, zaštite procesa i policijskih službenika.

Prema pisanju Avaza, devet bivših pripadnika Islamske države, koji su se borili za ovu terorističku organizaciju, narednih dana biće deportovani iz Sirije u BiH.

Za šestoricom njih raspisana je crvena Interpolova potjernica.

Među njima je i Hamza Labidi, Senad Kasupović, Јasmin Keserović, Emir Ališić, a nezvanično, trebalo bi da bude isporučen i Armin Abdulah Čurt.