latinica  ћирилица
09/10/2019 |  12:12 | Autor: SRNA

Potvrđena optužnica zbog smrti porodice Đedovac

Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu dobojskog Okružnog javnog tužilaštva protiv lica iz ovog grada čiji su inicijali M.M. /54/ i B.O. /60/, koja se smatraju odgovornim za saobraćajnu nesreću iz 2017, kada su na pružnom prelazu u Grabovici u sudaru sa vozom poginula četiri člana porodice Đedovac, saopšteno je iz ovog tužilaštva.
Sud u Doboju - Foto: RTRS
Sud u DobojuFoto: RTRS

Optuženi M.M. tereti se da je kao odgovorno lice u svojstvu saobraćajnog inspektora, kojem je povjeren nadzor nad stanjem i održavanjem saobraćajnica i objekata na njima, nesavjesnim vršenjem dužnosti izazvao opasnost za život ljudi, usljed čega su smrtno stradala četiri lica.

Optuženi B.O. tereti se da je nepropisnom izgradnjom objekta ugrozio javni saobraćaj i time izazvao opasnost za život ljudi, usljed čega su smrtno stradala četiri lica.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju sprovelo je detaljnu istragu povodom utvrđivanja uzroka saobraćajne nesreće koja se dogodila 12. marta 2017. godine na pružnom prelazu u dobojskom mjestu Grabovica. U sudaru teretnog voza i putničkog motornog vozila poginula su četiri člana porodice Đedovac.