latinica  ћирилица
09/10/2019 |  14:13 ⇒ 14:37 | Autor: SRNA

Lukač: Stanje bezbjednosti u Srpskoj povoljno

Stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj u ovom trenutku je povoljno i posljednjih godina nije bilo terorističkih aktivnosti, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

On je podsjetio da Republika Srpska u BiH jedina ima formiranu Upravu za borbu protiv terorizma.

- Naši ljudi svakodnevno rade na kontroli i praćenju svih potencijalnih terorista i grupacija kojih ima u BiH, od kojih su dolazili svi teroristički akti koji su se dešavali u BiH, uglavnom vehabijski pokret - rekao je Lukač novinarima u Beogradu, gdje učestvuje na Konferenciji o nacionalnoj bezbjednosti Srbije.

On je naglasio da MUP Srpske intenzivno sarađuje i razmjenjuje podatke sa bezbjednosnim agencijama u BiH i regionu o kretanju takvih grupacija, pojedinaca i svih onih koji mogu sutra u nekom trenutku da izvedu teroristički akt.

Govoreći o skupu o bezbjednosti u Beogradu, Lukač je naveo da je veoma bitno da se priča o regionalnoj bezbjednosti na ovaj način, naročito kada je riječ o terorizmu i nelegalnim migracijama, koje uglavnom idu preko teritorije BiH.

On je podsjetio da se među više od milion migranata, koji su prešli preko teritorije Srbije, nalazili i teroristi koji su samo nekoliko mjeseci poslije izvršili terorističke napade na tlu Evorpe, konkretno u Parizu i nekim drugim gradovima.