latinica  ћирилица
09/10/2019 |  15:36 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Konstituisani Predsjedništvo i predsjedništva Odbora BORS-a

Danas su konstutisani Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske i predsjedništva Odbora. Za predsjednika Predsjedništva BORS-a izabran je Goran Rogić iz Banjaluke. Predsjednik Odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca je Nemanja Močević iz Istočnog Sarajeva, a Odbor RVI predvodiće Radan Ostojić iz Bijeljine.

Ciljevi izabranih čelnika Odbora i Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske u novom mandatu biće poboljšanje položaja boračke populacije, a prije svega zapošljavanje demobilisanih boraca.

- Za naše nezaposlene, demobilisane borce i njihov položaj, moramo da tražimo rješenja i da predložimo Vladi da se ona realiziju. Ne možemo ići frontalno, pa da spisak lijepih želja fakturišemo Vladi, nego moramo ići pitanje po pitanje. Tu je svakako i pitanje statusa organizacije - rekao je Milomir Savčić, predsjednik BORS-a.

Istaknuto je da će svi ciljevi Boračke organizacije biti konkretno definisani na narednim radnim sjednicama novoizabranih tijela u ovoj organizaciji.

- Nadam se da ćemo zaista pokušati i uspjeti da nivo boračko-invalidske zaštite podignemo na veći stepen, u svakom smislu te riječi. Nećemo biti megalomani ali da ćemo tražiti određena prava, tražićemo - istakao je Goran Rogić, predsjednik Predsjedništva BORS-a.

Predstavnici BORS-a su danas položili vijence na spomenik palim borcima Semberije i posjetili spomen-sobu u Muzeju Semberije.