X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/10/2019 |  18:39 | Izvor: SRNA

Dačić - Stefanović: Ponovo se usprotiviti članstvu takozvanog Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazili su uvjerenje da će se većina članica Interpola ponovo usprotiviti prijemu takozvanog Kosova u Interpol.
Sastanak - Ivica Dačić i Nebojša Stefanović - Foto: SRNA
Sastanak - Ivica Dačić i Nebojša StefanovićFoto: SRNA

Dačić i Stefanović održali su zajednički brifing za ambasadore pojedinih zemalja članica Interpola povodom ponovnog zahtjeva takozvanog Kosova za prijem u članstvo Interpola.

Oni su ambasadorima prenijeli da je ova tema od velike važnosti za Srbiju, a da ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

- Na taj način ćete ponovo jasno potvrditi da ste protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol - poručili su oni.

Dačić i Stefanović su se zahvalili svim državama koje su pružile podršku stavovima Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju.

U saopštenju se napominje da će Stefanović predvoditi delegaciju Srbije na predstojećem zasjedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra u Santjagu u Čileu.