X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
09/10/2019 |  21:40 ⇒ 22:30 | Izvor: Agencije

Napad u Haleu emitovan uživo; Otkriven identitet napadača (FOTO)

Veb-sajt za direktno prenošenje Tvič saopštio da je video-snimak oružanog napada u istočnom njemačkom gradu Haleu emitovan uživo preko njihove platforme.
Hale - Foto: Twitter
HaleFoto: Twitter

Kompanija je navela da je radila užurbano da ukloni taj sadržaj i dodala da će svaki nalog koji se pronađe da objavljuje ili reemituje sadržaj "ovog gnusnog čina" biti trajno suspendovan sa te platforme.

Portparolka kompanije nije mogla odmah da kaže koliko dugo je video-snimak bio emitovan, navodeći da ta platforma, filijala Amazona, istražuje tačne okolnosti njegovog objavljivanja.

Na društvenim mrežama pojavila se slika ubice. Kako prenosi Bild, u pitanju je 27-godišnji neonacista Stefan Baliet.

Očevici i vlasti javili su da je teško naoružan napadač u Haleu bezuspešno pokušao da upadne u sinagogu na sveti jevrejski dan Јom kipur. On je zatim pucao ispred sinagoge i u jedan restoran sa kebabom.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Hort Zehofer rekao je da se radi o antisemitskom činu i da se vjeruje da je napadač simpatizer ekstremnodesničarskih grupa.

Direktno emitovanje napada preko platformi podsjeća na napad na dvije džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu koji je u martu počinio ekstremno desničarski Australijanac, koji je ubio 51 osobu. On je svoj napad emitovao uživo.