X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/10/2019 |  09:01 | Izvor: Agencije

Kineske kompanije "bježe" od NBA lige

Svih 11 zvaničnih partnera NBA lige iz Kine poručilo je da prekida odnose sa ligom zbog njenog stava i reakcije povodom tvita generalnog menadžera Hjustona Derlia Morija u kojem je podržao proteste u Hongkongu.
Kineske kompanije se distanciraju od NBA lige (foto:edition.cm) -
Kineske kompanije se distanciraju od NBA lige (foto:edition.cm)

Sve je počelo u petak objavljivanjem spornog tvita operativca Rokitsa, a nastavljeno u narednim danima reakcijama dvije strane.

Kako prenosi Si-En-En Biznis, sve kompanije koje se na sajtu NBA Kina navode kao partneri oglasile su se putem saopštenja ili društvenih mreža i objavile prekid saradnje sa ligom.

Si Trip, najveći onlajn turistički sajt je sa svojih platformi sklonio ulaznice i turstičke proizvode koji imaju veze sa NBA. Јedna od najvećih kineskih mljekarskih kompanija "Mengjo" obustavila je sve reklame koje ima sa američkim takmičenjem.

Velikan u sektoru brze hrane "Dikos" i proizvođač preparata za njegu "Wzun" takođe su najavili prekid svih poslovnih odnosa sa NBA.

Prethodno su to uradili giganti poput Tensenta (vlasnik Vičeta), Donfeng Nisana (automobilska industrija), Viva (telekomunikacije), sportskih kompanija Li Ning i Anta, te kineske državne televizije Si-Si-Ti-Vi, koja je već ukinula prenose NBA utakmica.

S tim u vezi ozbiljno je dovedeno u pitanje i odigravanje predsezonskih utakmica između L.A. Lejkersa i Bruklina, koje su zakazane za četvrtak u Šangaju i subotu u Šedženu.