latinica  ћирилица
10/10/2019 |  12:05 | Autor: SRNA

Bjelica: Napadi su odraz nedostatka političke kulture i obrazovanja

Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica smatra da su uvrede pojedinih zvaničnika ove stranke na račun Njegove svetosti patrijarha Irineja, a potom i na njega odraz nedostatka političke kulture i obrazovanja.
Milovan Bjelica - Foto: RTRS
Milovan BjelicaFoto: RTRS

Nakon što je reagovao na uvrede koje je na račun patrijarha Irineja iznio poslanik SDS-a Nebojša Vukanović u tekstu pod naslovom "Raskolnik i Јuda srpski u mantiji", oglasio se i drugi zvaničnik ove stranke Dragan Mektić koji je patrijarha nazvao "nulom", a za Bjelicu rekao da je "najveća bruka SDS-a".

- Mektić bi trebalo da kaže koliko je novca dobio od jednog privrednika iz Beograda 2014. godine na ime podrške SDS-u i za šta ga je potrošio. Nakon što je ponovo tražio novac, Predsjedništvo SDS-a ga je prošle godine smijenilo sa mjesta šefa Izbornog štaba stranke za opšte izbore - istakao je Bjelica.

On je upitao ministara bezbjednosti u tehničkom mandatu da li još trguje sa srpskim pozicijama u ministarstvu na čijem je čelu.

Kao odgovor na Mektićeve uvrede, Bjelica je podsjetio da mu je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve 2002. godine dodijelio visoko odlikovanje Orden Svetog Save Drugog stepena u znak priznanja za veliki trud uložen u izgradnju hrama Svetog Velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji.

On je ocijenio da su napadi na Crkvu i crkvene velikodostojnike nedobronamjerni i "dno dna" svakog čovjeka.