latinica  ћирилица
10/10/2019 |  13:07 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Uz Istočni tranzit: Izgrađeno 1,2 km biciklističkih i pješačkih staza (FOTO)

Nove biciklističke i pješačke staze izgrađene su uz dionicu Istočnog tranzita kroz Starčevicu i Obilićevo, u dužini od 1,2 kilometra, u okviru planova za proširenje biciklističke infrastrukture.
Istočni tranzit (foto:www.banjaluka.rs) -
Istočni tranzit (foto:www.banjaluka.rs)

Za nove staze, od kojih 800 metara vodi kroz drvored na potezu od marketa As do Rebrovačkog mosta, grad Banjaluka izdvojio je 700.000 KM.

Ovi radovi izvedeni u okviru projekta tzv. istočne biciklističku transverzale, koja će se protezati od novog mosta u Obilićevu pa sve do Lazareva i Trapista- istakao je gradonačelnik Igor Radojičić, tokom današnjeg obilaska novoizgrađenih staza.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić ističe kako je ovim završena realizacija prvog velikog strateškog cilja ovog odjeljenja izgradnje Istočnog tranzita, novog mosta i pješačkih i biciklističkih staza. Naš drugi strateški cilj je izgradnja novog mosta u Docu, proširenje Ulice Gorana Radulovića Bimbe, izlazak i proširenje Mačvanske i spoj sa Istočnim tranzitom u blizini "Nešković" pumpe – naglasio je Sandić.

Milorad Govedarica, jedan od mještana koji svakodnevno koristi nove staze, kaže da je prezadovoljan urađenim. Govedarica, koji živi u blizini staza, rekao je da su staze kvalitetno urađene i da će biti od velike koristi svim mještanima.