X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
S ljubavlju hrabrim srcima baner
10/10/2019 |  16:15 ⇒ 16:18 | Izvor: SRNA

Studenti u akciji uređenja Јahorine

Na Јahorini je danas počela prva studentska radna akcija na koju se odazvalo više od 200 studenata, koji će postavljati klupe, kante za smeće, čistiti i uređivati planinu.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

Cilj akcije je podizanje svijesti o značaju očuvanja prirode i životne okoline.

Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da je akcija, koju su pokrenuli studenti, veoma značajna jer će biti očišćene skijaške i pješačke staze da bi bile spremne za zimsku sezonu.

- Studenti će postavljati klupe i kante za smeće kupljene sredstvima koja su sakupili, tako da sam ponosan na njih. Oni su pobegli od svakodnevnice, došli na planinu da urade društveno koristan posao za Јahorinu - istakao je Ljevnaić.

On je istakao da mladi na ovaj način šalju lijepu poruku.

Potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Stefan Slijepčević zahvalio je studentima koji su došli na veliku radnu akciju, istakavši da će se kroz tri dana fokusirati na čišćenje i uređivanje skijaških i pješačkih staza, kao i postavljanje klupa.

Slijepčević je zahvalio donatorima koji su omogućili realizaciju ove akcije, prvenstveno predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočnog Sarajeva Uroš Bjelica rekao je da su članovi ovog parlamenta pokrenuli inicijativu na kojoj se odazvalo više od 200 studenata s ciljem uređenja olimpijske ljepotice Јahorine.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović izrazio je zadovoljstvo pokrenutom inicijativom studenata.

- Studenti će uraditi nešto korisno i doprinijeti lokalnoj zajednici i šire - naveo je Јugović i dodao da je cilj da Јahorina živi 365 dana u godini.

Akciju čišćenja Јahorine koja će da traje do nedjelje, 13. oktobra, organizovala je Unija studenata Republike Srpske i Olimpijski centar "Јahorina".