latinica  ћирилица
10/10/2019 |  16:30 ⇒ 16:34 | Autor: SRNA

Vidović-Mašić: Foča ima potencijal da bude jedna od najrazvijenijih opština u Srpskoj

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas u Foči, nakon sastanka sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem, da će ova lokalna zajednica moći da računa na podršku Vlade u oblasti razvoja turizma, drvoprerade i putne infastrukture.
Foča:Vidović i Mašić - Foto: SRNA
Foča:Vidović i MašićFoto: SRNA

Vidovićeva je istakla da je turizam veliki potencijal opštine Foča.

Ona je istakla da je za razvoj turizma potrebna dobra putna infrastruktura, te ukazala da je u ovoj lokalnoj zajednici putna infrastruktura veoma problematična.

- Moramo se potruditi i da obezbijedimo investitora kada je u pitanju drvoprerada, što je takođe veliki potencijal Foče. Globalno gledano, ova opština može da bude među najrazvijenijim opštinama u Srpskoj - rekla je Vidovićeva.

Ona je pohvalila opštinu Foča da je budžetski stabilna i da se domaćinski ponaša prema resursima i sredstvima kojima raspolaže, napomenuvši da se sve obaveze iz opštinskog budžeta isplaćuju u redovnim terminima.

Mašić je rekao da, uz nove investicije Vlade Srpske, Foča može napraviti i nove iskorake u razvoju.

- Ohrabreni smo današnjim razgovorima, jer smo došli do zajedničkih stavova šta je potrebno prioritetno raditi u našoj opštini. Prije svega želimo da poboljšamo stanje u drvnom sektoru i da finalizujemo proizvodnju, čime ćemo obezbijediti veći broj radnih mjesta - naveo je Mašić.

On je dodao da su očekivanja da će Vlada pokušati da zajedno sa opštinom intenzivnije rješava veliki problem putne infastrukture, te da će dodatno pomoći razvoj zdravstva, kao i Nacionalnog parka "Sutjeska" i turizma uopšte.