latinica  ћирилица
10/10/2019 |  17:49 ⇒ 17:59 | Autor: SRNA

Za gradnju novog bloka i adaptaciju dijela bolnice u Zvorniku 26,8 miliona KM

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas u Zvorniku da projekat gradnje novog bloka zvorničke bolnice, te adaptacija i rekonstrukcija postojećeg dijela ovog objekta imaju punu podršku Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva.
Šeranić u Zvorniku - Foto: SRNA
Šeranić u ZvornikuFoto: SRNA

- To je projekat Republike Srpske i Vlade Srpske koji se realizuje u saradnji sa Opštom bolnicom Zvornik u iznosu od 26,8 miliona KM - naveo je Šeranić nakon razgovora sa direktorom zvorničke bolnice Ivanom Popovićem.

Šeranić je naglasio da je gradnja novog bloka Opšte bolnice izuzetan projekat, prije svega građevinski zahtjevan zbog položaja i lokacije u centru grada i nagiba dijela terena.

- S druge strane, vrlo je značajno da će novim blokom Opšta bolnica u Zvorniku riješiti mnoge probleme, i sa aspekta dnevne terapije, i sa aspekta pacijenata koji su hospitalizovani. Ovim projektom biće riješen problem pretrpanosti u pojedinim sobama i odjeljenjima - istakao je Šeranić.

On je naglasio da je veoma bitno, i tome se teži u cijeloj Republici Srpskoj, da na krovu bilnice bude postavljen heliodrom koji će omogućiti brzi transport pacijenata.

Šeranić je rekao da bi na taj način cijeli zdravstveni sistem bio stavljen u puni kapacitet.

On je naveo da je veoma zadovoljan radom Opšte bolnice u Zvorniku, prije svega sa aspekta pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite stanovnicima zvorničko-birčanske regije i onima koji traže usluge ove zdravstvene ustanove.

Ističući da je i to jedan od razloga za podršku odluci Bolnice o unapređenju bolničkih kapaciteta, Šeranić je rekao da poslovanje ove ustanove predstavlja primjer dobre prakse upravljanja bolničkim kapacitetima.

- U okviru sastanaka koje redovno održavam sa direktorima bolničkih zdravstvenih ustanova često razgovaramo o modalitetima koje direktori predstave, a upravo je jedan od tih modaliteta Bolnica u Zvorniku - rekao je Šeranić.

On je dodao da je svaka bolnica specifična po segmentu rada i da svaka od njih određene stvari radi dobro, a neke malo lošije, ali da svaka ima čime da se pohvali.

Popović je istakao da je Opšta bolnica Zvornik u prvih šest mjeseci ove godine poslovala pozitivno, da redovno izmiruje obaveze kada je riječ o porezima i doprinosima, kao i obaveze prema radnicima po osnovu Kolektivnog ugovora.

On je naveo da je informisao ministra o javnom pozivu za izbor najboljeg ponuđača za gradnju novog bloka, kao i adaptaciju i rekonstrukciju postojećeg dijela Opšte bolnice.

- Vrijednost projekta je 26,8 miliona KM, od čega je 17 miliona KM predviđeno za nabavku medicinske, 1,4 miliona KM za nabavku nemedicinske opreme, z gradnju parkinga 370.000 KM, a novi objekat sa opremanjem koštaće 6,6 miliona KM - precizirao je Popović.

Popović je zahvalio za pomoć koju ovoj zdravstvenoj ustanovi pružaju resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske.