latinica  ћирилица
10/10/2019 |  19:16 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

"Dječija nedjelja": Šeranić u posjeti milićkim trojkama

Povodom obilježavanja "Dječije nedjelje", ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, predstavnici Republičkog fonda za dječiju zaštitu i gradonačelnik Zvornika posjetili su zvorničku porodicu Ristanović, koja je prije jedanaest mjeseci dobila trojke. Roditeljima je uručena novčana pomoć, a mališanima pokloni.

Nakon pet godina čekanja i dva procesa vantjelesne oplodnje, devetog novembra prošle godine, Marku i Bojani ostvarena je najveća želja - postali su roditelji.

Na svijet su "došla" tri dječaka - Dimitrije, Georgije i Nestor.

- Pet godina smo čekali potomstvo, nije nam išlo, ali evo sreća nam se osmjehnula i sad imamo tri mala anđela. I život se totalno promijenio, ali na bolje. Velika je ovo nagrada, smisao života ustvari - priča majka Bojana .

Na svom putu ka velikom cilju, Ristanovići su imali podršku lokalne uprave i Vlade Republike Srpske.

Stoga je današnja posjeta nadležnih za njih, velika čast.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što imam priliku da se sa njima i podružim i na neki način da promovišemo ono što ova lokalna zajednica radi, a naravno i Vlada Republike Srpske u smislu svih onih mjera koje radimo po pitanju nataliteta - istakao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

- Mi smo prije deset godina usvojili jednu Strategiju, od borbe za dobijanje potomstva do stipendiranja đaka i studenata, da praktično porodicama naših sugrađana, odnosno roditeljima, budemo na usluzi i da budemo njihovi saveznici - rekao je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

U posljednjih godinu dana Zvornik je dva puta dobio trojke, a želja svih je da takva situacija bude nastavljena.