latinica  ћирилица
11/10/2019 |  10:57 ⇒ 11:45 | Autor: Nezavisne

Komšije u šoku nakon porodične tragedije u Tuzli (VIDEO)

Komšije su u šoku nakon porodične tragedije koja se jutros dogodila u tuzlanskom naselju Paša Bunar, kada su smrtno stradali supružnici, a njihov sin povrijeđen.
Tuzla (foto:atvbl) -
Tuzla (foto:atvbl)

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona od jutros se nalaze ispred stambene zgrade u naselju paša Bunar u Tuzli u kojoj se u stanu na četvrtom spratu dogodila porodična tragedija u kojoj su smrtno stradali supružnici H.Z. i Đ.Z, a povrede je zadobio njihov 20-godišnji sin A.Z.

Portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović rekao je da su u ovoj porodičnoj tragediji najvjerovatnije korišteni nož i eksplozivna naprava, odnosno bomba.

- Prema prvim informacijama, najvjerovatnije je suprug nožem ubio suprugu, a onda je aktivirao bombu i počinio samoubistvo. Od te eksplozivne naprave je povrijeđen i sin - rekao je Arnautović.

Prema pisanju federalnih medija sin je s tjelesnim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, ali nije životno ugrožen.

- Pacijent A.Z. trenutno se nalazi na obradi u prijemnoj ambulanti Klinike za hirurgiju. Trenutno je svjestan, komunikativan i stabilan - rekla je za Klix portparol Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Dok policajci vrše uviđaj u stanu, komšije u šoku i nevjerici prepričavaju šta se dogodilo jutros iza sedam sati.

Kako su rekli pomenutom portalu, porodičnoj tragediji prethodila je svađa supružnika za koje ističu da su bili izuzetno fine osobe.

- Kćerku sam odvezao jutros na autobus, a kada sam se vraćao nazad čuo sam da je komšija zaklao suprugu, a onda se raznio bombom. Oni su bili jako fini, nikada ne bih rekao da bi to mogao napraviti - rekao je Sead Јogunčić, ističući da je suprug radio u jednoj osiguravajućoj kući.

Fatima Ustavdić potvrđuje riječi svog komšije, i kaže da je porodica bila izuzetno mirna.

- Nikada nikakvih problema s njima nismo imali. Čovjek je bio jako kulturan i fin, uvijek se javljao. Djeca su odlična bila u školi, a jutros smo se šokirali kada smo čuli šta se dogodilo - ističe Ustavdić.

Povezane vijesti:

Tuzla: Dva lica poginula od eksplozije bombe, jedno povrijeđeno